Op de Ollie B. Bommel werken we in 3 combinatiegroepen. Aan één centrale hal, grenzen de lokalen met grote schuifdeuren, die regelmatig open staan. Er heerst dan een gezellige, rustige sfeer in de school.

Iedere dag beginnen we met lezen; in de goed gevulde boekenkasten in de hal staat voor ieder wat wils!

De jongste kinderen zitten bij elkaar in groep 1/2/3; zo zorgen we voor een geleidelijke overgang van het spelend leren bij de kleuters naar groep 3. In het ‘werklokaal’ krijgen de kinderen instructie van juf Linda en wordt zelfstandig gewerkt, en in het ‘speellokaal’ spelen de kinderen in gezellige, uitdagende hoeken, begeleid door juf Lin.

Hier schuin tegenover, geeft juf Iris les aan groep 4/5. De lessen zijn doelgericht en betekenisvol; na een duidelijke instructie worden de kinderen stap voor stap begeleid tot het zelfstandig werken. Naast het lezen en werken op papier, maken we gebruik van een chromebook. Het computerprogramma Snappet volgt de leerlingen en past zich aan hun niveau aan. Zo werkt ieder kind naar eigen mogelijkheden! 

Hiernaast krijgt groep 6/7/8 les van juf Lisette. Omdat de kinderen vanaf groep 4 hebben leren werken met een weektaak waarop alle lessen en doelen staan, kunnen ze na de instructie gericht zelfstandig aan de slag. Naast verplichte taken, zijn er ook keuze-taken voor groep 4 t/m 8 in de hal. Zo kunnen de kinderen een smart-game spelen, met Kapla of Knex en technisch lego. De kinderen leren werken met een agenda en het plannen van huiswerk; een goede voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs!